Εκπαίδευση ΕΑΤΤ*: γευματίζω ενσυνείδητα, επαναπροσδιορίζω τη σχέση με την τροφή και το σώμα μου.

Εκπαίδευση ΕΑΤΤ*: γευματίζω ενσυνείδητα, επαναπροσδιορίζω τη σχέση με την τροφή και το σώμα μου.

H εκπαίδευση ΕΑΤΤ*, αποτελεί μια πρωτοποριακή εκπαίδευση τεχνικών που εστιάζει στον άνθρωπο και την διατροφική συμπεριφορά του, με οδηγό την τροφή.

 • Πόσες φορές σας έχει τύχει να τρώτε όρθιοι, το τάπερ με το τυρί ανοιχτό στον πάγκο της κουζίνας, το μαχαίρι στο χέρι και το κινητό στο άλλο;
 • Πόσες φορές σάς έχει τύχει μετά να μην θυμάστε ούτε τι, ούτε πόσο φάγατε, ενώ έχετε επιστρέψει, μηχανικά, το τάπερ στο ψυγείο κι έχετε πλύνει και το μαχαίρι;
 • Πόσες φορές έχετε φάει και σας έχουν φάει οι τύψεις και οι ενοχές;
 • Πόσες φορές μέσα σε μια ημέρα σκέφτεστε ότι πρέπει να χάσετε βάρος; …

Η απάντηση είναι, μάλλον, πολλές! Γιατί η διατροφή είναι συνδεδεμένη στο μυαλό μας με θερμίδες, δίαιτα και τη σύσταση της τροφής.

Αυτό που ξεχνάμε, είναι ότι η θρέψη, είναι η λέξη, που συνδέει το αποτέλεσμα που έχει η τροφή στο σώμα μας. Ξεχνάμε, δηλαδή, ότι η θρέψη είναι μια κατάσταση ολιστική, ένα βίωμα που μας συμβαίνει τόσο σε σωματικό, όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Και εν τέλει, η διατροφή, ως ενεργητική πράξη, αποτελεί και μια συμπεριφορά, η οποία αυτούσια, μπορεί να δηλώνει φροντίδα ή τιμωρία απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.

Τελικά, το αν γεύομαι αυτό που τρώω, ή απλά καταπίνω αμάσητη την τροφή, αποτελεί το πρώτο σχόλιο, για το πώς σχετίζομαι, όχι μόνο με την τροφή και το σώμα μου, αλλά με τον ίδιο μου τον εαυτό.

Γευματίζω συνειδητά (mindful eating) σημαίνει ότι συνδέω τον εαυτό μου και τις ανάγκες του, στις καθημερινές πράξεις και κάθε φορά που αποφασίζω να φάω κάτι. Είναι η συνειδητή συμπεριφορά μου, που μετουσιώνει την τροφή, σε πραγματική θρέψη.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος 8+2 συναντήσεων οι συμμετέχοντες θα επαναπροσδιορίσουν την σχέση με την τροφή και το σώμα τους και :

 • θα βιώσουν την εμπειρία της τροφής μέσω των σωματικών τους αισθήσεων
 • θα καταργήσουν τις διατροφικές λίστες (καλές-κακές τροφές)
 • θα αναγνωρίζουν τις σωματικές ενδείξεις πείνας και πληρότητας πριν, κατά την διάρκεια και μετά το γεύμα
 • θα διαχωρίζουν την σωματική από την συναισθηματική πείνα
 • θα αποδέχονται και θα αγαπούν το εαυτό τους
 • θα ανακαλύψουν τρόπους αυτοφροντίδας πέρα του φαγητού
 • θα απελευθερώσουν τον εαυτό τους από τις «εσωτερικές φωνές» και την επικριτική στάση ζωής
 • θα αναπτύξουν μια υγιή σχέση με την τροφή , χωρίς πλαίσια , κανόνες και στερεότυπα.

Το πρόγραμμα ΕΑΤΤ* θα σε συμφιλιώσει με την τροφή και το σώμα σου, χωρίς περιορισμούς , οδηγίες ή πατέντες.

Εγγραφή στο πρόγραμμα: Προκαταβολή 50 ευρώ στον ακόλουθο λογαριασμό : GR06 0172 0950 0050 9507 4116 107 (Όνομα δικαιούχου : Ζερβός Κωνσταντίνος) ή μέσω κάρτας στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://www.eventbrite.com/e/48646393673

Κατάθεση Χρημάτων :
1)Μέχρι 20 Σεπτεμβρίου, έκπτωση 25% (τελική τιμή 300 ευρώ, καταβολή σε 2 δόσεις)
2)Μέχρι 10 Οκτωβρίου, χωρίς έκπτωση (τελική τιμή 400 ευρώ, καταβολή σε 2 ισόποσες δόσεις)

Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του ενδιαφερόμενου. Σε περίπτωση ακύρωσης της εκπαίδευσης, από την πλευρά του διοργανωτή η λόγω μη καταλληλόλητας του προγράμματος για τον ενδιαφερόμενο, τότε η προκαταβολή επιστρέφεται.

Εισηγητής εκδήλωσης: Ζερβός Κωνσταντίνος, ΜSc Προαγωγή και Αγωγή της Υγείας, Ιατρικής Σχολής Αθηνών – Διατροφολόγος με ειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Εκπαιδευτής προγράμματος ΕΑΤΤ* / Γευματίζω συνειδητά.

 

 

Κωνσταντίνος Ζερβός
Κωνσταντίνος Ζερβός ΜSc Προαγωγή και Αγωγή της Υγείας, Ιατρικής Σχολής Αθηνών – Διατροφολόγος με ειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Εκπαιδευτής προγράμματος ΕΑΤΤ* / Γευματίζω συνειδητά. Σχεδίασε και υλοποίησε το project EATT*(2016-2017), την πρώτη πανελλαδικά, επιστημονικά τεκμηριωμένη εκπαίδευση/παρέμβαση, στην γευματική επίγνωση (mindful eating), στην συνειδητή γευματική συμπεριφορά. Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
More
Share
Vibe
WhatsApp
Share