Η Τεχνική της Άδειας Καρέκλας: Πώς να ξεπερνάτε τα συνήθη λάθη, εμπόδια και κολλήματα

άδεια καρέκλα sold out

Εισαγωγική Παρουσίαση: Παρασκευή 23 Μαρτίου 20.30
Είσοδος Ελεύθερη

Τόπος Διεξαγωγής: Βασ. Σοφίας 51, Αθήνα (μετρό Ευαγγελισμός)

3ήμερο Σεμινάριο:
Παρασκευή 23 – Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Το 3ήμερο σεμινάριο είναι χωρισμένο σε 2 ενότητες:

1η Ενότητα: Παρασκευή 23 Μαρτίου, 14.30- 19.30

2η Ενότητα: Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Μαρτίου, 10.00 – 18.00

Υπάρχει η δυνατότητα ξεχωριστής παρακολούθησης μόνο της 1ης Ενότητας (Παρασκευής)
ή μόνο της 2ης (Σαββατοκύριακου).

με τον Michael Soth,
Διεθνώς Αναγνωρισμένο Συνθετικό-Σχεσιακό Σωματικό Ψυχοθεραπευτή,
Εκπαιδευτή, Επόπτη με 30 χρόνια εμπειρίας

Το σεμινάριο και η ομιλία γίνονται στα αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά.
Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Η άδεια καρέκλα είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο χρήσιμες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις που μας βοηθάει να μεταβούμε από τη συζήτηση για το αναδυόμενο θέμα στη βιωματική εξερεύνηση και επίλυσή του.

Παρ’ όλ’ αυτά στην πράξη συχνά δεν προκύπτει το αναμενόμενο ή επιθυμητό αποτέλεσμα: ενώ ο θεραπευόμενος έχει ξεκινήσει με πολλή ενέργεια για ένα θέμα που φαίνεται ότι τον καίει, κατά τη διάρκεια της δουλειάς η σπίθα σβήνει και η διαδικασία του κάνει κοιλιά ή κολλάει σε επαναλαμβανόμενους κύκλους…

Αυτό το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί τόσο για να σας μεταδώσει λεπτομερείς γνώσεις και δεξιότητες όσο και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να χρησιμοποιήσετε επιτυχώς την άδεια καρέκλα, ανεξάρτητα από το επίπεδο της εμπειρίας σας με αυτή τη θεραπευτική μέθοδο.

Θα μάθετε τις ουσιώδεις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια μέτρια και σε μια δεξιότεχνη ψυχοθεραπευτική παρέμβαση.

Πιο συγκεκριμένα, τι ακριβώς λέει και κάνει ο θεραπευτής, με ποια σειρά, και με ποιον τρόπο∙ σαν να παραλαμβάνετε ένα βιβλίο συνταγών ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων, που ταυτόχρονα λαμβάνει υπόψη του και την απρόβλεπτη και εκτός σεναρίου μοναδικότητα, ζωντάνια και αυθορμητισμό της σχέσης θεραπευόμενου-θεραπευτή.

Η Άδεια Καρέκλα

Η άδεια καρέκλα αποτελεί -εκτός από την κατ’ εξοχήν τεχνική της θεραπείας Gestalt, μια από τις πιο γνωστές μεθόδους της ανθρωπιστικής ψυχοθεραπείας η οποία σήμερα χρησιμοποιείται ευρύτατα.

Αυτή η τεχνική προσκαλεί τον θεραπευόμενο να σωματοποιήσει τη βιωμένη πραγματικότητα συγκεκριμένων δυσκολιών που αντιμετωπίζει στις σχέσεις του και έτσι να τις ζωντανέψει, αντί μόνο να μιλάει γι’ αυτές.

Αυτό μπορεί να πάρει τη μορφή ενός ψυχοδράματος ή παιχνιδιού ρόλων, δηλαδή κάνοντας διάλογο με τα πραγματικά εμπλεκόμενα πρόσωπα, ή μπορεί απλώς να είναι ένας τρόπος εξωτερίκευσης και έκφρασης εσωτερικών, φαντασιωσικών και ονειρικών δυναμικών.

Ένα από τα πλεονεκτήματά της είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί με μεγάλη ευελιξία τόσο στις σχέσεις με τους άλλους όσο και σε σχέσεις με εσωτερικές πλευρές του εαυτού.

Έτσι βοηθά συχνά τον θεραπευόμενο όχι μόνο να αντιληφθεί, αλλά και να νιώσει τους παραλληλισμούς και τις συνδέσεις ανάμεσα στον τρόπο που σχετίζεται με κομμάτια του εαυτού του και με τους σημαντικούς άλλους, ώστε να έρθει σε επαφή με τη ρίζα του θέματός του και να συνειδητοποιήσει σε βάθος πώς διαιωνίζει τις ανηδονικές, καταστροφικές, πολωμένες σχέσεις του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η τεχνική έχει πολλές θεραπευτικές χρήσεις και πλεονεκτήματα και μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά δυνατές, μεταμορφωτικές εμπειρίες.

Ωστόσο, όταν οι θεραπευτές δοκιμάζουν να τη χρησιμοποιήσουν, αναφέρουν συχνά στην εποπτεία ότι δεν δούλεψε, έκανε κοιλιά ή ότι ο θεραπευόμενος δεν ήθελε να συμμετάσχει. Πώς μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτά τα επαναλαμβανόμενα εμπόδια και πώς να τα αντιμετωπίσουμε;

Στόχοι Σεμιναρίου

Στο σεμινάριο αυτό θα αυξήσουμε ουσιαστικά την αυτοπεποίθησή σας στο να χρησιμοποιείτε την τεχνική της άδειας καρέκλας με επιτυχία ώστε να αποφύγετε τις παγίδες και τα συχνά επαναλαμβανόμενα εμπόδια και δυσκολίες.

Πιο συγκεκριμένα, θα εξετάσουμε τα διάφορα στάδια της τεχνικής της άδειας καρέκλας:

1. Πώς αντιλαμβανόμαστε τις πολικότητες
2. Πώς στήνουμε τον διάλογο
3. Πώς τον σκηνοθετούμε
4. Πώς συντονίζουμε την επίλυση, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για μία τρίτη θέση

Η ανάλυση των βασικών αρχών θα εναλλάσσεται με την εξάσκηση των σχετικών δεξιοτήτων σε ζευγάρια ή ομάδες.

Στους συμμετέχοντες θα διατεθεί ακόμα ένα λεπτομερές άρθρο που περιλαμβάνει τη θεωρία και τις βασικές αρχές της τεχνικής αυτής.

Απευθύνεται σε

• Επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους ψυχικής υγείας
(ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές κλπ.)
• Κάθε ενδιαφερόμενο για την προσωπική του ανάπτυξη

 

Ώρες Σεμιναρίου

Παρασκευή 23 Μαρτίου 14.30 – 19.30
Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Μαρτίου 10.00 – 18.00
Υπάρχει η δυνατότητα ξεχωριστής παρακολούθησης είτε μόνο της Παρασκευής ή μόνο του Σαββατοκύριακου.

Κόστος Συμμετοχής:
3ήμερο: €270 [€250 Προεγγραφή μέχρι 16 Μαρτίου / Φοιτητές]

2ήμερο: €180 [€160 Προεγγραφή μέχρι 16 Μαρτίου / Φοιτητές]

1ήμερο: €90

Τόπος Διεξαγωγής:

Παρασκευή – Βασ. Σοφίας 51, Αθήνα (μετρό Ευαγγελισμός)
Σαββατοκύριακο – Γαλάτειας 12, Θησείο (ΗΣΑΠ Θησείου)

 

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής
Τηλ. 2155209533 Κιν. 6974789554
Email: gestaltnetworkgreece@gmail.com
Facebook: Gestalt Institute of San Francisco – Greece
https://www.facebook.com/GestaltInstituteOfSanFranciscoGreece?fref=ts

 

Ο Michael Soth είναι ένας Συνθετικός-Σχεσιακός Σωματικός Ψυχοθεραπευτής, εκπαιδευτής και επόπτης . Έχει ως βάση την Οξφόρδη της Αγγλίας με 30 χρόνια εμπειρίας εργασίας και διδασκαλίας συνθετικής προσέγγισης. Αρχικά εκπαιδεύτηκε στο Chiron Centre for Body Psychotherapy στο Λονδίνο, όπου δούλεψε αργότερα ως Διευθυντής Εκπαίδευσης για 18 χρόνια. Ο Michael Soth εργάζεται από τη δεκαετία του...
Αναλυτικές Πληροφορίες
207 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email