Κύκλος βιωματικών σεμιναρίων: «Από το Εγώ στο Εμείς»

Κύκλος βιωματικών σεμιναρίων: «Από το Εγώ στο Εμείς»

“Από το Εγώ στο Εμείς”

«Όρια», «Συνεξάρτηση», «Εμπιστοσύνη» ,«Ψευδής και αυθεντικός εαυτός»

Κύκλος Αυτόνομων Ψυχοθεραπευτικών σεμιναρίων

Σε αυτές τις τέσσερις συναντήσεις θα εξετάσουμε τα βασικά θέματα που επηρεάζουν μια υγιή σχέση :

1) Τα όρια στις σχέσεις (Τρίτη 20/11)

Τα προσωπικά μας όρια είναι αυτά που καθορίζουν τον προσωπικό μας χώρο, σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά, σεξουαλικά, πνευματικά. Τα όρια μας επιτρέπουν να διαχωρίζουμε τον εαυτό μας από τους άλλους, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, από τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων.
Μας βοηθούν να διαφυλάξουμε την ακεραιότητά μας, να παίρνουμε την ευθύνη του εαυτού μας και να έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας. Μέσα από υγιή όρια μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας και να συνδεθούμε με άλλους, δημιουργώντας ουσιαστικές σχέσεις . Να έχουμε περισσότερη αυτοεκτίμηση και να ζούμε με ισορροπία και ασφάλεια.

2) Η συνεξάρτηση (Τρίτη 4/12)

Ο όρος συνεξάρτηση αναφέρεται σε μια ψυχολογική δομή που περιλαμβάνει έναν τύπο ανθυγιεινής αλληλεπίδρασης που οι άνθρωποι μοιράζονται στις σχέσεις τους με τους άλλους. Μέσα σε μια σχέση με συνεξαρτητική δομή το κάθε άτομο δεν έχει προσωπική ταυτότητα, ενδιαφέροντα ή αξία εκτός της σχέσης.
Τι μας οδηγεί και πως αναγνωρίζουμε μια συνεξαρτητική σχέση; Πως απελευθερωνόμαστε από τη συνεξάρτηση; Πως πραγματικά θα ήταν η ζωή μας χωρίς την συνεξάρτηση; Ποιες επιλογές θα κάναμε στο γάμο, στην δουλειά και στις φιλίες και στις ερωτικές σχέσεις; Πως απελευθερωνόμαστε από τη συνεξάρτηση;

3) Εμπιστοσύνη (Τρίτη 18/12)

Ένα από τα βασικά συστατικά μιας υγιούς σχέσης, είτε επαγγελματική η ερωτική ή φιλική είναι η εμπιστοσύνη. Χτίζεται σταδιακά και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσουμε σε ένα περιβάλλον που μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς και μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε και να πραγματοποιήσουμε από κοινού μελλοντικές πράξεις και δράσεις. Η εμπιστοσύνη είναι ζωτικής σημασίας για την εσωτερική αρμονία και τη θετική κοινωνική λειτουργία. Η ικανότητα αποτελεσματικής εμπιστοσύνης στους άλλους μας βοηθάει να ζούμε ευτυχισμένες ζωές.
Από που προέρχονται άραγε τα θέματα με την εμπιστοσύνη στις σχέσεις και ποιες πεποιθήσεις ίσως υπάρχουν που μας εμποδίζουν; Πως μπορούμε να την ξανακερδίσουμε;

4) Ψευδής και αυθεντικός εαυτός (Τρίτη 8/1)

Ο αληθινός εαυτός αρχίζει να εμφανίζεται πολύ νωρίς στη ζωή μας, καθώς εκφράζουμε τον εαυτό μας στον κόσμο της πρώιμης ζωής μας. Τότε, απλά είμαστε και εκφράζουμε τον εαυτό μας με έναν τρόπο που ρέει αυθόρμητα από τον πυρήνα της ύπαρξής μας. Ωστόσο, το παιδί μπορεί εύκολα να απορροφήσει το μήνυμα από τον κόσμο ότι ο αυθόρμητος εαυτός του δεν είναι πολύ ευπρόσδεκτος. Μπορούμε να λάβουμε το μήνυμα ότι η οικογένεια ή άλλα περιβάλλοντα απαιτούν από εμάς να «επεξεργαζόμαστε» και να «λογοκρίνουμε» τους εαυτούς μας και τις γνήσιες αντιδράσεις μας.

Όπως λέει ο Winnicott, όταν συμβαίνει αυτό, ο αυθορμητισμός του βρέφους κινδυνεύει να παραβιαστεί από την ανάγκη συμμόρφωσης με τις επιθυμίες και τις προσδοκίες των άλλων.

Σκοπός σεμιναρίου:

Θα δούμε πως σχετιζόμαστε με τους άλλους και πως μπορούμε να βιώνουμε μέσα σε μια σχέση την αμφίδρομη αγάπη, την επικοινωνία και τη χαρά του μοιράσματος

Θα πάρουμε την ευθύνη και τη δέσμευση ώστε να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε στον κόσμο μας

Θα ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα μας ώστε να διεκδικούμε περισσότερο, παίρνοντας από τη ζωή αυτό που θέλουμε

Συντονίστρια: Τζέσικα Μαργαρίτη, Ψυχοθεραπεύτρια, Expressive arts therapist , Shamanic Practitioner

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε :

Όλους όσους επιθυμούν την προσωπική ανάπτυξη και τη διερεύνηση των ανθρώπινων σχέσεων είτε αυτές είναι συντροφικές, επαγγελματικές ή φιλικές.

Περιγραφή σεμιναρίου:

Οι ανθρώπινες σχέσεις και ο τρόπος που σχετιζόμαστε ίσως να είναι από τα ποιο πολύπλοκα και μυστήρια θέματα στην ζωή μας. Μέσα από αυτόν τον κύκλο συναντήσεων προσωπικής ανάπτυξης που μπορούμε να παρακολουθήσουμε μεμονωμένα το καθένα ή όλο τον κύκλο. Θα δούμε πως σχετιζόμαστε με τους άλλους και πως μπορούμε να βιώνουμε μέσα στις σχέσεις μας, την ελευθερία να εκφράζουμε τον αυθεντικό εαυτό μας. θα μας βοηθήσει να διερευνήσουμε τη σχέση ανάμεσα στην ατομικότητα και την ομαδικότητα και μέσα από αυτόν θα αποζητήσουμε την αρμονική τους συνύπαρξη.

 

Για να είμαστε λοιπόν ευτυχισμένοι χρειάζεται να περάσουμε από το εγώ στο εμείς. Να θυμηθούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
Δρ. Μάνος Δανέζης, Αστροφυσικός

Στοιχεία σεμιναρίου:

Μέσα από την τέχνη και την εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών, θα βρούμε νέους τρόπους να είμαστε σε υγιή σχέση με τους άλλους χωρίς να χάνουμε τη σύνδεσή με τον εαυτό μας. Τα εργαλεία αυτής της διερεύνησης είναι βιωματικές και θεωρητικές επεξεργασίες, για το κάθε θέμα που θα αναλύσουμε σε σχέση με τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας. Μαζί θα διερευνήσουμε μέσα από το σώμα νέους τρόπους για να είμαστε συνδεδεμένοι με τους άλλους, διατηρώντας την αυθεντικότητα μας. Θα μάθουμε δεξιότητες και τρόπους για να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που σχετιζόμαστε. Έτσι οι σχέσεις μας τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους άλλους θα έχουν περισσότερη ελευθερία και χαρά.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ο Κύκλος αυτοτελών βιωματικών σεμιναρίων από το Εγώ στο Εμείς αποτελείται από τέσσερα αυτόνομα βιωματικά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης.

Σίγουρα θα νιώθετε πιο χαλαρά αν φοράτε άνετα ρούχα. Στο διάλειμμα θα μπορέσετε να απολαύσετε καφέ ή τσάι!

Το κέντρο μας βρίσκεται στο Θησείο Ακάμαντος 30 με την επωνυμία Κέντρο Έντεχνης Δράσης και Θεραπείας. Με θεά τον υπέροχο λόφο του Φιλοπάππου, μόλις 7-8 λεπτά από την στάση του ΗΣΑΠ «Θησείο» ή την στάση μετρό «Ακρόπολη». Επίσης για όσους επιθυμούν να έρθουν με δικό τους μεταφορικό μέσο υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης μπροστά από το κέντρο.

Ημερομηνία: 20/11/2018 6:30 μμ
Διάρκεια: 3 ώρες
Τοποθεσία: Κέντρο Έντεχνης Δράσης και θεραπείας
Κόστος και των τεσσάρων σεμιναρίων : 80€
Κόστος σεμιναρίου μεμονωμένο: 25€

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές

  1. Τηλέφωνα: 210 3461674 & 6974078539
  2. EMAIL: info@art-therapy.center
Τζέσικα Μαργαρίτη
H Τζέσικα Μαργαρίτη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ειδικευμένη στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην προσωποκεντρική και βιωματική μέθοδο Fοcusing. Είναι απόφοιτη του Counselling & Therapy Validated Course και του ελληνικού κέντρου Focusing. Εργάζεται ως ατομική θεραπεύτρια, συντονίστρια ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας του Εσωτερικού Παιδιού, και ως εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Αναπαράσταση στο Ελληνικό...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
14 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email