ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά | Για όλες μας τις σχέσεις

Τα μαθήματα είναι αυτοτελή. Παρόλα αυτά προτείνεται η παρακολούθηση ολόκληρου του κύκλου, για μια πιο ουσιαστική γνωριμία με την πρακτική και τα οφέλη της.

Μάρτιος-Μάΐος 2020 // Δεκαπενθήμερες συναντήσεις γνωριμίας με την κινητική πρακτική του Movement Medicine στο Life Blossom (Μαρούσι)

Έναρξη: Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 • 17.00-19.00 (απαραίτητη κράτηση)

Το Movement Medicine είναι μια σωματική πρακτική κινητικού διαλογισμού που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με την εστίαση του mindfulness και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για το φυσικό κόσμο.

Με στοχευμένη καθοδήγηση, και τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής από κάθε γωνιά της Γης, μας προσκαλεί να αναπνεύσουμε λίγο πιο βαθιά, να ακούσουμε και να εμπιστευτούμε το σώμα μας και να γνωρίσουμε από την αρχή την προσωπική μας κίνηση. Αναπτύσσοντας την κιναισθητική μας ευφυία, αποφορτίζουμε σωματικές, συναισθηματικές και νοητικές εντάσεις με φυσικό τρόπο ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνουμε το σώμα και την έκφρασή μας. Μπορούμε έτσι, βήμα-βήμα, να αρχίσουμε να μετουσιώνουμε παλιές πεποιθήσεις, εμπειρίες ή μνήμες σε πηγές υποστήριξης, ζωντάνιας κι έμπνευσης για ό,τι θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Ακολουθώντας το χάρτη του Movement Medicine, στον κύκλο αυτοτελών μαθημάτων «Για όλες μας τις σχέσεις» θα αφήσουμε το σώμα και την κίνηση να μας καθοδηγήσουν στην εξερεύνηση των σημαντικών μας σχέσεων: με τον εαυτό μας, τους κοντινούς ανθρώπους και τον άμεσο περίγυρό μας (συνεργάτες, συνάδελφοι, διαφόρων ειδών ομάδες – κοινωνικό αλλά και φυσικό περιβάλλον).

Πόση επαφή έχουμε με τον εαυτό μας, τις ανάγκες, τα όρια, τα συναισθήματα, τα όνειρά μας αλλά και με ό,τι έχουμε να δώσουμε και θέλουμε να μοιραστούμε;

Πόσες πλευρές μας αφήνουμε έξω από τις κοντινές μας σχέσεις, πασχίζοντας να κρατήσουμε «ισορροπίες» που τελικά σπάνια επιτυγχάνονται ή, ακόμη κι όταν αυτό συμβαίνει, δεν μας δίνουν χαρά; Πόσο νιώθουμε να ανήκουμε στο άμεσο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον που ζούμε; Και τι λέει το σώμα μας για το πώς όλα αυτά επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας στην καθημερινότητα;

ΚΥΚΛΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
Πρώτο μάθημα: Κυριακή 17.00-19.00 • 8 Μαρτίου 2020
Ημερομηνίες κύκλου: Κυριακή 11.30-13.30 • 22 Μαρτίου, 12 & 26 Απριλίου και 10 & 24 Μαΐου 2020

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κινητική πρακτική, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξης της εισηγήτριας στο Boem Radio εδώ: Μαρία Βαρελά @ Boem Radio.

Πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε τη σελίδα fb: Movement Medicine Greece και στην ιστοσελίδα trustinmotion.org.

Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine – www.schoolofmovementmedicine.com.

*Τα μαθήματα είναι αυτοτελή. Παρόλα αυτά προτείνεται η παρακολούθηση ολόκληρου του κύκλου, για μια πιο ουσιαστική γνωριμία με την πρακτική και τα οφέλη της.

Μαρία Βαρελά
Η Μαρία Βαρελά έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση δασκάλων κίνησης του Movement Medicine με τους ιδρυτές του, Susannah και Ya’Acov Darling Khan, στο School of Movement Medicine (Ντέβον, Νότια Αγγλία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Share
WhatsApp
Vibe
Share
More