Ομάδα “Απεξάρτησης” από το Συναισθηματικό Φαγητό

Ομάδα "Απεξάρτησης" από το Συναισθηματικό Φαγητό

Το Satori Land, σε συνεργασία με την Ελένη Παπαχριστοδούλου (Υπ. Διδάκτορα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ), ξεκινά τις συναντήσεις της Ομάδας “απεξάρτησης” από το συναισθηματικό φαγητό.

• Τρώτε περισσότερο όταν αισθάνεστε άγχος;
• Τρώτε ακόμα και όταν δεν είστε πεινασμένοι ή όταν νιώθετε χορτασμένοι;
• Τρώτε για να αισθάνεστε καλύτερα (για να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε όταν είστε λυπημένοι, αγχωμένοι, βαριεστημένοι, ανήσυχοι, κλπ.);
• Ανταμείβετε τον εαυτό σας με φαγητό;
• Το φαγητό σάς κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς; Νιώθετε ότι το φαγητό είναι φίλος;
• Αισθάνεστε άβολα ή εκτός ελέγχου όταν έχετε στο σπίτι σας διαθέσιμα τρόφιμα;

Πολλοί από εμάς στρεφόμαστε στο φαγητό, όχι απλά για να ικανοποιήσουμε το αίσθημα της πείνας, αλλά και για να διαχειριστούμε το στρες ή τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

#Στόχος της ομάδας είναι οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν και να κατανοήσουν τη λειτουργία του συναισθηματικού φαγητού και της σύνδεσής του με τη λειτουργία του εγκεφάλου, να μάθουν να αναγνωρίζουν τα ερεθίσματα που πυροδοτούν τη συμπεριφορά της συναισθηματικής υπερφαγίας, να διερευνήσουν την εμπειρία του “σέρφινγκ των έντονων επιθυμιών” και να δουλέψουν πάνω στην αναγνώριση προβληματικών τομέων της ζωής τους που ενισχύουν τη συναισθηματική υπερφαγία. Τέλος, θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης των κρίσεων συναισθηματικού φαγητού και σχέδια δράσης για την αντιμετώπισή τους.

Το σεμινάριο έχει έντονο βιωματικό χαρακτήρα και οι στόχοι του θα επιτευχθούν μέσα σε ένα κλίμα συναισθηματικά ζεστό και γεμάτο αποδοχή, που θα επιτρέψει στο κάθε μέλος της ομάδας να διερευνήσει την εμπειρία του με ασφάλεια.

Κάθε Δευτέρα, 5 Μαρτίου – 4 Ιουνίου

Satori Land, Απειράνθου 8, Γαλάτσι
Διάρκεια σεμιναρίου: 12 εβδομαδιαίες τρίωρες συναντήσεις
Είσοδος: 35 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%) ανά συνάντηση ή 380 ευρώ (από 420 ευρώ) στην περίπτωση που καταβληθούν εφάπαξ στην πρώτη συνάντηση
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο +30 211 4103037 ή στο info@satoriland.gr

* Αν έρθετε στo Satori Land με το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Metropol Parking, που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά, στην οδό Δήλου 1. Οι υπηρεσίες στάθμευσης θα είναι δωρεάν για την ημέρα εκείνη, με την επίδειξη της σχετικής κάρτας που θα πάρετε στο τέλος του σεμιναρίου.

Ελένη Παπαχριστοδούλου
Η Ελένη Παπαχριστοδούλου είναι Ψυχολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε με «Άριστα» από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και έπειτα ολοκλήρωσε με έπαινο (With Merit) τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Keele University, UK όπου και έλαβε ειδική εκπαίδευση στην Προσωποκεντρική...
Αναλυτικές Πληροφορίες
More
Share
Vibe
WhatsApp
Share