Σχεσιακή προσέγγιση στη Θεραπεία Τραύματος: Ξεπερνώντας τις περιπλοκές και τις προκλήσεις

Σχεσιακή προσέγγιση στη Θεραπεία Τραύματος: Ξεπερνώντας τις περιπλοκές και τις προκλήσεις

Σχεσιακή προσέγγιση στη Θεραπεία Τραύματος:

Ξεπερνώντας τις περιπλοκές και τις προκλήσεις

2ήμερο βιωματικό και εκπαιδευτικό σεμινάριο 

με τη Morit Heitzler, Συνθετική-Σχεσιακή Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στο Τραύμα, Εκπαιδεύτρια και Επόπτρια με 20 χρόνια εμπειρίας

Ανοιχτή ομιλία για τους ενδιαφερόμενους του σεμιναρίου την Παρασκευή 5 Απριλίου

20:00 μμ – 22:00 μμ |

Σε αυτό το σεμινάριο θα εξεταστούν τα παρακάτω θέματα που αναδύονται στη θεραπευτική δουλειά με το τραύμα:

  • Αντίσταση, κολλήματα, απόσχιση που δεν διακρίνεται εύκολα ή δυναμική επανατραυματισμού
  • Ατμόσφαιρα καχυποψίας, ντροπή ή σκεπτικισμός που παρεμβαίνει στη θεραπεία
  • Αρνητικές αντιδράσεις απέναντι στον θεραπευτή ή στη θεραπεία
  • Απρόβλεπτες ρήξεις, αδιέξοδα ή εκπραξίες (enactments)

Κάποιοι από τους θεραπευόμενους που έχουν υποστεί τραύμα δεν ανταποκρίνονται καλά ή ανταποκρίνονται πολύ αργά στο είδος της προσέγγισης που ο θεραπευτής ξέρει ότι δουλεύει καλά με άλλους θεραπευόμενους. Θα αναλυθούν οι παράγοντες που ευθύνονται για αυτές τις διαφορές. Πολλά από αυτά τα προβλήματα και ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν μέσω μιας σύνθεσης των διαφορετικών προσεγγίσεων της θεραπείας του τραύματος, όπου η κάθε προσέγγιση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που έχουν κάποια σχέση με την αντιμετώπιση του τραύματος (ή ενδιαφέρονται να μάθουν γι’ αυτο) και στόχος του είναι να τους υποστηρίξει να εμβαθύνουν, να διευρύνουν και να αναπτύξουν τη θεραπευτική τους προσέγγιση. Η Morit έχει αναπτύξει τα τελευταία 20 χρόνια μια συνθετική προσέγγιση για το τραύμα και αντλεί στοιχεία από τις πιο γνωστές τραυματοθεραπείες υιοθετώντας μια σχεσιακή προοπτική. Θα χρησιμοποιήσει τη γνώση και την εμπειρία της για να κάνει επιδείξεις και προσομοίωση ρόλων μιας σωματικής-σχεσιακής προσέγγισης σε σχέση με τις προκλήσεις που παρουσιάζονται από τους θεραπευόμενους που έχουν υποστεί τραύμα. Επιπρόσθετα θα δουλέψει και με κάποιο τραυματικό υλικό των ίδιων των θεραπευτών που μπορεί να αναδυθεί κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο είναι βιωματικό και παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να φέρουν τα προβλήματα και τα διλήμματα της κλινικής τους δουλειάς. Θα λάβουν: υποστήριξη, εποπτεία, καθρέφτισμα του τρόπου εργασίας τους, καινούργιες, διαφορετικές ιδέες και τεχνικές από άλλες προσεγγίσεις εντός μιας ομάδας συναδέλφων. Η Morit θα παρέχει μια σειρά θεωρητικών κομματιών για να βοηθήσει την ομάδα να αναπτύξει μια κοινή γλώσσα, ειδικά όσον αφορά στις σχεσιακές περιπλοκές που συναντούμε με τους θεραπευόμενους. Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται να φέρουν τις δικές τους συγκεκριμένες ερωτήσεις και κλινικά θέματα στην ομάδα και η θεωρία θα πηγάσει από αυτά.

Προηγούμενοι συμμετέχοντες έχουν εκτιμήσει τον συνδυασμό θεωρίας, εξάσκησης και βιωματικής δουλειάς στα σεμινάρια της Morit. Επιπλέον η Morit θα προτείνει διάφορες βιωματικές ασκήσεις και ασκήσεις παρατήρησης που θα βοηθήσουν στο να ζωντανέψουν τα κλινικά περιστατικά.

Διαβάστε την συνέντευξη που παραχώρησε η Ψυχοθεραπεύτρια Morit Heitzler στην Εναλλακτική Δράση

Απευθύνεται σε

  • Επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές κλπ.)

Ημερομηνία Σεμιναρίου:

Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Απριλίου 2019 (10.00 – 18.00)

Τόπος Διεξαγωγής:   Βασ. Σοφίας 51, Αθήνα (μετρό Ευαγγελισμός)

Κόστος Συμμετοχής: €180 + ΦΠΑ  [€160 Προεγγραφή μέχρι 29 Μαρτίου]

Το σεμινάριο και η ομιλία γίνονται στα αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά.

Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του Gestalt Institute εδώ

Morit Heitzler
Η Morit Heitzler είναι συνθετική-σωματική ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια και εκπαιδεύτριαμε πολυετή εμπειρία. Εκπαιδεύτηκε στη Σωματική Ψυχοθεραπεία από το Chiron Centre for Body Psychotherapy, London και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία (MSc) από το Metanoia Institute/Middlesex University. Έχει επιπλέον εκπαιδευτεί στις παρακάτω προσεγγίσεις: Somatic Trauma Therapy, EMDR, Sensorimotor και Συστημική Αναπαράσταση. Η Morit εξειδικεύεται στη δουλειά με το τραύμα και έχει πλέον αναπτύξει τη δική της συνθετική προσέγγιση χρησιμοποιώντας ένα σχεσιακό...
Αναλυτικές Πληροφορίες
NLP & Life Coaching Program 2019
Επερχόμενη
Ιούνιος 23, 2019
Αθήνα
177 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email