Βραδιά μυθολογίας & παρουσίαση βιβλίου “Η Οδύσσεια μέσα μας” | Είσοδος ελεύθερη

ΒΡΑΔΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ»

MΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ, ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11.10.2019 ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΧΕΙΡΩΝΑ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ JOHANN WOLFGANG DENZINGER ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Σε μια μυθολογική βραδιά, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, οι Εκδόσεις Χείρωνας υποδέχονται το Γερμανό συγγραφέα Wolfgang Denzinger για την παρουσίαση του βιβλίου του «Η Οδύσσεια μέσα μας»!

Με κεράσματα από μεσογειακές λιχουδιές και παραδοσιακά είδη ποτών από τις Κυκλάδες, στη χαλαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα του Πολυχώρου Χείρωνα στην Παιναία, οι συντελεστές της έκδοσης θα παρουσιάσουν με μεγάλη χαρά το βιβλίο που πρωτοκυκλοφόρησε την άνοιξη στην Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει ομιλία του συγγραφέα για την αξία της Μυθολογίας και τη σχέση της με τη διεύρυνση της ανθρώπινης συνείδησης. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

Βραδιά μυθολογίας & παρουσίαση βιβλίου "Η Οδύσσεια μέσα μας"

Το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Οκτωβρίου, ο Wolfgang Denzinger θα συντονίσει επίσης ένα διήμερο σεμινάριο Μυθολογίας, με θέμα τους 12 σταθμούς της Οδύσσειας! Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στη σχετική σελίδα της εκδήλωσης!

Online παραγγελία του βιβλίου «Η Οδύσσεια μέσα μας», στην ιστοσελίδα μας!

Ως αναγνώστες μοιάζουμε με τους Φαίακες, που ακούν το υπέροχο έπος του Ομήρου και μαθαίνουν από την ευφυΐα του Οδυσσέα. Όπως προαναφέρθηκε, ο Όμηρος αφήνει τον Οδυσσέα να διηγηθεί ο ίδιος ολόκληρο το ταξίδι του. Έτσι ο Αλκίνοος και οι Φαίακες ακούν μεμιάς και τους δώδεκα σταθμούς. Μέσα τους σχηματίζεται μια σφαιρική εικόνα, της οποίας κάθε σταθμός αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι. Στον επιστημονικό τρόπο σκέψης εξετάζουμε πολύ συχνά επισταμένως τα επιμέρους κομμάτια, χωρίς να γνωρίζουμε το όλον. Έτσι γνωρίζουμε πάντα μόνο ένα μέρος, μα ποτέ το σύνολο –και αυτό έχει μια διττή έννοια. Όποιος δεν ξέρει πού ανήκει ένα κομμάτι και ποια η θέση του ως προς το όλον, ποτέ δεν γνωρίζει τα πάντα γύρω από αυτό το μεμονωμένο κομμάτι.

Η Οδύσσεια αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα «βιβλίο σοφίας», από εκείνα που θέλουν να μας πουν τι είναι καλό για όλους εμάς. Ο Όμηρος άφησε στην ανθρωπότητα το «Αρχέτυπο της περιπλάνησης». Δώδεκα σταθμοί ξεδιπλώνονται μπροστά μας, όπως ο ζωδιακός κύκλος στον νυχτερινό ουρανό, για να μας θυμίσουν ότι οι δώδεκα σταθμοί της Οδύσσειας σχηματίζουν στ’ αλήθεια έναν συνεκτικό κύκλο –έναν κύκλο χωρίς αρχή και τέλος. Για να ενισχυθεί αυτή η αίσθηση, ο Όμηρος αφήνει την Οδύσσεια να ξεκινήσει εκεί που τελειώνει: στο αρχαίο, τιμημένο νησί της Καλυψώς, την Ωγυγία. Έτσι ακολουθώντας μια θεμελιώδη αρχή της σοφίας, το τέλος είναι ήδη αποφασισμένο από την αρχή. Ο καθένας μας μπορεί τώρα μέσα από τις αφηγήσεις να καταλάβει πού ακριβώς βρίσκεται στον κύκλο αυτό…

ΠΟΤΕ?
11/10/2019 19:00 – 22:30

ΠΟΥ?
Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Ουρανός»
Παιανία – 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

ΠΟΣΟ?
Είσοδος ελεύθερη!

Johann Wolfgang Denzinger
Μετά τις σπουδές μου στα Μαθηματικά και τη δραστηριοποίησή μου στην ανώτατη εκπαίδευση ξεκίνησε για μένα μία περίοδος έντονης ενασχόλησης με την Αστρολογία, τη Μυθολογία και τους συμβολισμούς. Προπαντός η ελληνική Μυθολογία, οι βιβλικοί συμβολισμοί και ο εβραϊκός μυστικισμός με βοήθησαν να ανακαλύψω εκ νέου την «αρχέγονη» γνώση της Αστρολογίας, η οποία στην εποχή μας...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
45 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email